ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ & ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Αυτή η ιστοσελίδα www.qbprom.com δημιουργήθηκε για τη προώθηση των μοναδικών προσφορών-εκπτωτικών τιμών-πακέτων διαμονής της σαιζόν 2020, για κρατήσεις βιλών από την επιλεκτική γκάμα των Quality Brand Villas.
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας www.qualitybrandsales.com, καθώς και την ιστοσελίδα των βιλών μας www.greekbestvillas.com για να ανακαλύψετε όλες τις πολυτελείς βίλες.
Όλες οι ιστοσελίδες και η παρούσα προώθηση προέρχονται από την εταιρεία: Luxury Resorts ltd Γλυφάδα, Αθήνα, Ελλάδα contact@qualitybrandsales.com +30 2108986000

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ & ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ

Οι παρακάτω Όροι και Προϋποθέσεις κράτησης και ενοικίασης καθορίζουν τη συμφωνία σας μαζί μας, καθώς και τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες διαφημίζουμε τις κατοικίες των Ιδιοκτητών και αποδεχόμαστε κρατήσεις για λογαριασμό τους.
Είναι ευθύνη των πελατών να κατανοήσουν όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας συμφωνίας.
Επιβεβαιώνοντας την κράτησή σας, εγγυάστε ότι έχετε διαβάσει προσεκτικά, κατανοήσει και αποδεχτεί τους Όρους Κράτησης & Ενοικίασης.
Όποιες πληρωμές σας στην Luxury Resorts Ltd για την ενοικίαση κατοικίας διακοπών, συνδυάζονται με την αποδοχή των όρων κράτησης της σύμβασης ενοικίασης.
Αυτή η συμφωνία αποτελεί μία σύμβαση που συνάπτεται από εσάς με την ιδιότητα του ενοικιαστή και από την Luxury Resorts Ltd με την ιδιότητα του πράκτορα.
Αυτή η συμφωνία που έχει συναφθεί μεταξύ εσάς και εμάς θα είναι σε ισχύ όταν κατατεθεί στη Luxury Resorts Ltd η σωστή «κατάθεση προκαταβολής κράτησης» ή / και «πλήρης πληρωμή κράτησης» και η Luxury Resorts Ltd επιβεβαιώσει τη κράτηση γραπτώς.
Μέχρι τότε, ο ιδιοκτήτης της κατοικίας και εμείς δεν θα φέρουμε καμία ευθύνη απέναντί σας.
Επιπλέον εσείς δηλώνετε οτι είσθε άνω των 18 ετών, ότι αποδέχεστε τους όρους και τις προϋποθέσεις κράτησης και ενοικίασης για λογαριασμό σας και όλων των ατόμων της παρέας σας που θα διαμείνουν στη κατοικία.

ΟΡΙΣΜΟΙ

«Εμείς» ή «εμάς» ή «μας» ή «δικό μας» «εγώ» «δικό μου» όπως απαιτεί το κείμενο αναφέρονται στη Luxury Resorts Ltd.
«Εσείς» ή «εσείς» ή «επισκέπτης» ή «πελάτης», όπως απαιτεί το κείμενο, αναφέρεται στο άτομο που κάνει κράτηση για διακοπές μέσω εμάς και περιλαμβάνει οποιοδήποτε άλλο άτομο ή άτομα στη παρέα του.
«Παρέα» αναφέρεται στα άτομα τα οποία μαζί με εσάς θα διαμείνουν στη κατοικία
«Ιδιοκτήτης» αναφέρεται στους ιδιοκτήτες της κατοικίας ή στον τοπικό αντιπρόσωπό τους που ενδέχεται να ενεργούν ως κάτοχοι κλειδιού και επιστάτης ή ως τοπικός αντιπρόσωπος.
«Συμφωνία» ή «Συμφωνητικό» αναφέρεται στη δική μας και δική σας δέσμευσή σας να συμμορφωθείτε με αυτούς τους Όρους και Προϋποθέσεις.
«Διακοπές» ή «Περίοδος διακοπών» αναφέρεται στη χρονική περίοδο κατά την οποία ενοικιάζετε μια βίλα μέσω μας.
«Κατοικία» ή «Βίλα» ή «Κατάλυμα» αναφέρεται σε οποιαδήποτε ακίνητο ενοικίασης που ενοικιάζεται μέσω εμάς ,των κτιρίων, των χώρων και, κατά περίπτωση, της πισίνας, του γηπέδου τένις και άλλων χώρων που έχετε πρόσβαση.
Η «Εγγύηση» ή η «Κατάθεση ζημιάς» αναφέρεται στην προέγκριση της πιστωτικής κάρτας σας ή χρήματε σε μετρητά που μας δόθηκαν για είσπραξη εκ μέρους του ιδιοκτήτη, για τυχόν απώλεια ή ζημία που προκαλείτε εξ αιτία σας στη βίλα ή / και στο περιεχόμενό της, ή απλήρωτες τοπικές χρεώσεις που επιβαρύνεστε κατά τις διακοπές σας
«Μέγιστη χωρητικότητα» αναφέρεται στον υψηλότερο αριθμό ενηλίκων και παιδιών που επιτρέπεται να διαμένουν οποιαδήποτε στιγμή στη βίλα κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.
Οι «σημαντικές πληροφορίες» αναφέρονται σε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη κατοικία που σας έχουν αποσταλεί από εμάς και αποτελούν μέρος των Όρων και Προϋποθέσεων.
Το «τιμολόγιο» αναφέρεται στο τιμολόγιο που σχετίζεται με την ενοικίασή σας στο κατάλυμα που επιβεβαιώνει την παραλαβή των πληρωμών που πραγματοποιήσατε σε εμάς και, κατά περίπτωση, την ημερομηνία κατά την οποία πρέπει να πληρώσετε το οφειλόμενο υπόλοιπο.
Η "Ανωτέρα βία" αναφέρεται σε ασυνήθιστες και απρόβλεπτες περιστάσεις, τις συνέπειες των οποίων ούτε οι ιδιοκτήτες ούτε εμείς μπορούσαμε να αποφύγουμε, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά του πολέμου, της απειλής πολέμου, των ταραχών, των αστικών συγκρούσεων, της τρομοκρατικής δραστηριότητας, των βιομηχανικών διαφορών, φυσικών ή πυρηνικών καταστροφών, των ιών, πυρκαγιάς ή δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή άλλα παρόμοια γεγονότα πέρα από τον έλεγχό μας.

ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ

Το στιλ και τα στάνταρντς των καταλυμάτων μας θα διαφέρουν αναπόφευκτα μεταξύ των θερέτρων και των προορισμών, και κυμαίνονται από ιδιόκτητες βίλες επιπλωμένες σύμφωνα με την αισθητική του ιδιοκτήτη, έως ξενοδοχειακές παραθεριστικές κατοικίες και θέρετρα.
Η ενοικίαση της βίλας στο επίπεδο της βασικής ενοικίασης είναι χωρίς προσωπικό, εκτός από την προσφορά των συνηθισμένων υπηρεσιών καθαριότητας (καθαρίστρια).
Εάν έχετε συγκεκριμένες απαιτήσεις επιπλέον υπηρεσιών, καλέστε μας ή στείλτε μας email για να διασφαλίσουμε ότι τη σωστή παροχή υπηρεσιών στη βίλα για τις διακοπές σας
Προσπαθούμε να δίνουμε μια ακριβή περιγραφή κάθε βίλας και να σας παρέχουμε εσωτερικές και εξωτερικές φωτογραφίες, όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένες.
Λάβετε υπόψη ότι τα έπιπλα υπόκεινται σε αλλαγή, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, για την επιδιόρθωση, τον καθαρισμό και την αντικατάσταση σπασμένων αντικειμένων και ενδέχεται να μην υπάρχει αρκετός χρόνος για να ενημερώσουμε τις φωτογραφίες του καταλύματος.
Πάντα υπάρχει επαρκής τραπεζαρία, καθίσματα, κρεβάτια, μαχαιροπήρουνα κ.λπ. για τη μέγιστη χωρητικότητα στη βίλα.
Οι βίλες ειναι εφοδιασμένες με ξαπλώστρες, αλλά και αυτές ανήκουν στον ιδιοκτήτη και μπορεί να διαφέρουν από βίλα σε βίλα.
Οι ιδιοκτήτες δεν υποχρεούνται να παρέχουν ομπρέλες.
Είναι σημαντικό να διαβάσετε όχι μόνο τις μεμονωμένες περιγραφές, αλλά και να επικοινωνήσετε μαζί μας για να κατανοήσετε καλύτερα κάθε βίλα και τη γύρω περιοχή..

ΤΙΜΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ

Οι πληροφορίες και οι τιμές δεν είναι «ζωντανές» και ενημερώνονται κατά καιρούς.
Παρόλο που καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε την ακρίβεια των πληροφοριών, τη διαθεσιμότητα και τις τιμές, δυστυχώς συμβαίνουν περιστασιακά σφάλματα.
Ενδέχεται να αλλάξουμε οποιαδήποτε πτυχή της ιδιοκτησίας ή του περιεχομένου της, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας, των χαρακτηριστικών, των πληροφοριών ή άλλου περιεχομένου, ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση.
Πρέπει, επομένως, να βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε την τιμή και όλες τις άλλες λεπτομέρειες των συμφωνιών που έχετε επιλέξει με τον εκπρόσωπό μας κατά τη στιγμή της κράτησης.
Όλες οι βασικές τιμές ενοικίασης περιλαμβάνουν φόρους (εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά).

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Οι παρακάτω επιλογές πληρωμής είναι διαθέσιμες για την επιβεβαίωση της κράτησής σας μαζί μας:
Προκαταβολή 50% της συνολικής τιμής κράτησης απαιτείται για την επιβεβαίωση της κράτησής σας. Η πληρωμή του υπολοίπου (50% της συνολικής τιμής κράτησης) οφείλεται να τη πληρώσετε έως 29 ημέρες πριν από την έναρξη της περιόδου ενοικίασης.
Εάν η κράτησή σας πραγματοποιηθεί εντός των 29 ημερών πριν από την έναρξη της περιόδου ενοικίασης, τότε πρέπει να καταβληθεί το 100% της τιμής κράτησης.
Υπάρχει επιπλέον χρέωση για πληρωμές με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα λόγω των χρεώσεων των τραπεζών.
Σε περίπτωση πληρωμών υπολοίπου μέσω πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας ή PayPal, διατηρούμε το δικαίωμα να χρεώσουμε μια μη επιστρέψιμη χρέωση 2,4% (AMEX 3,6%) για την κάλυψη των εξόδων των εμπλεκομένων φορέων.
Εάν η κράτηση γίνει εντός 7 ημερών απο την έναρξη της περιόδου ενοικίασης, πρέπει να ισχύουν τα ακόλουθα
:-Η κράτηση πρέπει να είναι στο όνομα του κατόχου της κάρτας.
- Πρέπει να μας αποσταλεί διαβατήριο ή ταυτότητα.
-Όλα τα έγγραφα πρέπει να ταιριάζουν με το όνομα του κατόχου της κάρτας.
Όταν ο επιλεγμένος τρόπος πληρωμής είναι μέσω πιστωτικής κάρτας, θα συλλέξουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Οι πληροφορίες που συλλέγουμε από εσάς σχετικά με τις πιστωτικές κάρτες που χρησιμοποιούνται δεν θα υποστούν περαιτέρω επεξεργασία ή αποθήκευση και θα καταστραφούν μετά την επεξεργασία της πληρωμής.
Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για πληρωμές μέσω τραπεζικού εμβάσματος.

ΕΓΓΥΗΣΗ / ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΖΗΜΙΑΣ

Κατά την κράτηση, πρέπει να καταβληθεί μια εγγύηση ύψους 400 ευρώ έως 5.000 το ποσό της οποίας διαφέρει ανα κατάλυμα, εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά.
Το ποσό της εγγύησης μείον τυχόν τέτοιες χρεώσεις θα επιστραφεί μέσω τραπεζικού εμβάσματος ή επιστροφή χρημάτων μέσω πιστωτικής κάρτας μόλις ο ιδιοκτήτης ολοκληρώσει την αναφορά τυχόν ζημιών.
Συνήθως επιστρέφεται εντός επτά ημερών από την αναχώρησή σας από τη βίλα.
Κατά τη στιγμή της κράτησης της ενοικίασής σας, μας δίνετε εξουσιοδότηση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας για να χρεώσουμε την κάρτα σας, μέχρι το όριο της εγγύησης σας που έχει ορίσει ο ιδιοκτήτης της κατοικίας, για την κάλυψη τυχόν ζημιών ή απλήρωτων τυχόν χρεώσεων κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.
Οι χρεώσεις θα γίνονται στην κάρτα σας χωρίς προηγούμενη διαβούλευση.
Σε κάθε περίπτωση σε περίπτωση ζημιάς διατηρούμε το δικαίωμα να χρεώσουμε τη κάρτα σας, ακόμη και εάν δεν μας έχετε δωσει εξουσιοδότηση .
Λάβετε υπόψη ότι η εγγύηση θα πληρωθεί απο εσας ακόμη και για μη εσκεμμένη ή αμέλεια συμπεριφοράς απο την οποία προκλήθηκαν ζημιές στη κατοικία.
Εάν το ποσό της εγγύησης δεν επαρκεί για την κάλυψη των εξόδων, ο ιδιοκτήτης της κατοικίας δικαιούται να ανακτήσει τυχόν επιπλέον έξοδα θα επιβαρυνθείτε με επιπλέον χρέωση.
Οι παρέες του ίδιου φύλου ή παρέες νεαρών ενηλίκων (ηλικίας 18-21 ετών), επιτρέπονται μόνο σε συγκεκριμένες βίλες.
Όλες οι παρέες ενός φύλου ή / και ομάδες νεαρών ενηλίκων (5 ή περισσότερα άτομα) θα πρέπει να καταβάλουν επιπλέον εγγύηση ύψους 150,00 € ανά άτομο ή ανά μέγιστο αριθμό κρεβατιών, όποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο.

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΒΙΛΑΣ

Η μέγιστη χωρητικότητα αναφέρεται για κάθε βίλα και καθορίζεται στη συμφωνία μας για τη συγκεκριμένη βίλα που έχετε νοικιάσει.
Η μέγιστη χωρητικότητα δεν πρέπει να ξεπεραστεί παρά μόνο με την προηγούμενη γραπτή συμφωνία μας.
Τα βρέφη σε βρεφικές κούνιες μπορούν να φιλοξενηθούν κατόπιν αιτήματος ακόμη και αν ο συνολικός αριθμός ατόμων υπερβαίνει τη μέγιστη χωρητικότητα.
Λάβετε υπόψη ότι η παράβαση των παραπάνω θα καταστήσει άκυρη την κράτησή σας και όλα τα χρήματα σας θα χαθούν.
Διατηρούμε το δικαίωμα άμεσης εκδίωξης από τη βίλα εάν υπερβείτε τη μέγιστη χωρητικότητα χωρίς προηγούμενη γνώση και γραπτή συγκατάθεσή μας, ή, κατά την απόλυτη κρίση μας, να αποκλείσουμε τυχόν πρόσθετα άτομα από τη βίλα ή να προβούμε σε επιπλέον χρέωση.
Το κάμπινγκ και η στάθμευση τροχόσπιτων δεν επιτρέπονται σε καμία περίπτωση στους χώρους της βίλας.
Το κατάλυμα προορίζεται αποκλειστικά για άτομα που αναφέρονται στη φόρμα κράτησης και κανένα άλλο άτομο δεν επιτρέπεται να μείνει στο κατάλυμα, εκτός εάν αυτό έχει συμφωνηθεί γραπτώς μαζί μας.
Επιπλέον επισκέπτες θα κληθούν να εγκαταλείψουν το κατάλυμα. Εάν επιπλέον επισκέπτες γίνουν αποδεκτοι απο εμάς, θα υπολογιστεί μια επιπλέον χρέωση 75 έως 225,00 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση για τους επισκέπτες .Θα πρέπει, κατά την αναχώρηση, να αφήσετε το καπου υπερβαίνουν τη μέγιστη χωρητικότητα.
Θα πρέπει κατα την αναχώρησή σας να παραδώσετε τη βίλα σε αρκετά καλή & τακτοποιημένη κατάσταση, ώστε να μπορούμε να τη προετοιμάσουμε αποτελεσματικά για τους επόμενους επισκέπτες μας.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΠΙΠΛΩΝ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΩΡΩΝ

Πρέπει να προσέχετε και να φροντίζετε τη βίλα και να αναφέρετε αμέσως μόλις προκύψουν ζημιές ή βλάβες στον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις της.
Οποιαδήποτε αναδιάταξη των επίπλων που κάνετε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας πρέπει να αντιστραφεί πριν από την αναχώρηση και να ευρίσκεται στη θέση που ήταν κατα την άφιξη.
Διαφορετικά, θα χρεωθεί μια χρέωση για αυτήν την υπηρεσία ή οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί ως αποτέλεσμα.
Ο ιδιοκτήτης διατηρεί το δικαίωμα άμεσης έξωσης από τη βίλα σε περίπτωση σοβαρών αναδιατάξεων.
Επιπλέον, συμφωνείτε να καθαρίσετε σχολαστικά κάθε αντικείμενο που είχε ουσιαστική χρήση κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, που σχετίζεται με φούρνους και γκριλ.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Η περίοδος ενοικίασης ξεκινά στις 15:00 μ.μ. ώρα την ημέρα άφιξης και λήγει στις 11:00 π.μ. ώρα την ημέρα της αναχώρησης (εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά ή έχει δοθεί άδεια για check-in νωρίς ή check out αργά).
Σε περίπτωση που ο επισκέπτης επιλέξει να μείνει περισσότερο από την συμφωνημένη ημερομηνία αναχώρησης, και αυτή η διαμονή δεν είναι στη συμφωνία ή δεν γίνεται αποδεκτή από εμάς και ο επισκέπτης παραμείνει χωρίς την έγκρισή μας στη βίλα θα πρέπει να πληρώσει για κάθε επιπλέον ημέρα ως πρόστιμο το ποσό των 5000 ευρώ επιπλέον του συμφωνημένου ημερήσιου κόστους διαμονής.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να κάνετε χρήση των διακοπών σας, μπορείτε να μεταφέρετε την κράτησή σας σε τρίτο μέρος, υπό την προϋπόθεση ότι αποδέχεται γραπτώς τους Όρους και τις Προϋποθέσεις που ισχύουν για τις διακοπές σας και πραγματοποιήσει τυχόν εκκρεμείς πληρωμές σε εμάς έως την ημερομηνία λήξης.
Το δικαίωμά σας για μια τέτοια μεταφορά υπόκειται σε πληρωμή σε εμάς διοικητικής αμοιβής 300 ευρώ και στη διατήρηση τυχόν μη ανακτήσιμων χρεώσεων σχετικά με τις διακοπές σας.

ΕΑΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗ ΚΡΑΤΗΣΗ

Εάν επιθυμείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του ταξιδιού σας με οποιονδήποτε τρόπο, αφού έχει ήδη επιβεβαιωθεί η κράτησή σας (για παράδειγμα η ημερομηνία αναχώρησης ή η βίλα που επιλέξατε), θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να καλύψουμε αυτές τις αλλαγές. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι πάντα δυνατό.
Τυχόν ζητούμενες αλλαγές ενδέχεται να υπόκεινται σε επιπλέον κόστος.
Το ακριβές ποσό αυτού του κόστους θα σας γνωστοποιηθεί πριν επιλέξετε να προχωρήσετε σε οποιεσδήποτε αλλαγές.
Όπου δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την αρχική κράτηση, θα το αντιμετωπίσουμε ως ακύρωση από εσάς.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

Ακύρωση απο εσας

Εάν επιθυμείτε να ακυρώσετε τη κράτησή σας μόλις καταβληθεί μια προκαταβολή από εσάς ή μια πλήρης εξώφληση, απαιτείται ειδοποίηση ακύρωσης (με καταγεγραμμένη επιστολή παράδοσης ή email) από το άτομο που έκανε την κράτηση.
Καμία ακύρωση δεν θεωρείται ότι έχει τεθεί σε ισχύ έως ότου ληφθεί από εμάς μια τέτοια γραπτή ειδοποίηση.
Διατηρούμε το δικαίωμα να κάνουμε τις ακόλουθες χρεώσεις ακύρωσης:
Χρέωση ακύρωσης ανάλογα με το χρόνο ειδοποίησης
Εάν ειδοποιηθούμε εντός περισσοτέρων από 30 ημέρες από την ημέρα άφιξης θα χρεωθείτε το 50% του συνολικου κόστους της κράτησης.
Εάν ειδοποιηθούμε από 0 έως 29 ημέρες από την ημέρα άφιξης θα χρεωθείτε το 100% του συνολικου κόστους της κράτησης.
Η παραπάνω χρέωση 100% θα ισχύει σε περίπτωση μή άφιξης ή σε περίπτωση πρόωρης αναχώρησης πριν τη λήξη της περιόδου διακοπών.
Συνιστάται ανεπιφύλακτα να λάβετε επαρκή ασφάλιση διακοπών για την κάλυψη πιθανής ακύρωσης. Εάν ο λόγος ακύρωσης εμπίπτει στις κατηγορίες που καλύπτονται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας, συμφωνείτε να υποβάλετε αξίωση απευθείας στην ασφαλιστική σας εταιρεία.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΙΖΟΝ 2020

Κατανοούμε την ανάγκη για ευελιξία σε τέτοιες εποχές.
Εάν κάνετε κράτηση για οποιαδήποτε βίλα μας και θέλετε να ακυρώσετε το ταξίδι σας, ακόμη και 5 ημέρες πριν την άφιξη, θα μετατρέψουμε την κράτησή σας σε πιστωτικό σημείωμα που θα ισχύει για 24 μήνες.

ΑΛΛΑΓΕΣ/ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

Αλλαγές

Ο ιδιοκτήτης διατηρεί το δικαίωμα να κάνει αλλαγές στη βίλα και / ή στις υπηρεσίες των διακοπών σας που θεωρούνται απαραίτητες στις απαιτήσεις λειτουργίας.
Εάν ο ιδιοκτήτης το πράξει, θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις εύλογες προσπάθειες για να σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατό και να προβούμε σε κατάλληλες εναλλακτικές ρυθμίσεις εάν μας ζητηθεί απο εσάς.
Εναλλακτικά, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε επιστροφή των χρημάτων που έχουν καταβληθεί.

Ακυρώσεις

Εάν ο ιδοκτήτης είναι υποχρεωμένος να ακυρώσει την κράτησή σας για λόγους ανωτέρας βίας, ή επειδή έχει απολέσει την ιδιοκτησία της βίλας ή για οποιονδήποτε λόγο εκτός του ελέγχου του ιδιοκτήτη, θα σας προσφέρουμε αντίστοιχη εναλλακτική διαμονή σε άλλη βίλα, βάσει διαθεσιμότητας.
Εάν η προτεινόμενη βίλα κοστίζει λιγότερο από την τιμή της αρχικής κράτησης, θα σας επιστραφεί η διαφορά.
Εάν η προτεινόμενη βίλα κοστίζει περισσότερο, δεν θα σας χρεώσουμε τη διαφορά.
Εάν δεν αποδεχτείτε μια απο τις βίλες που σας προσφέρονται και αντ 'αυτού επιλέξετε άλλη διαθέσιμη βίλα από το χαρτοφυλάκιό μας και εάν αυτη η βίλλα κοστίζει περισσότερο, θα σας ζητηθεί να πληρώσετε τη διαφορά.
Στη περίπτωση που δεν θα συμφωνήσετε με μια απο τις παραπάνω επιλογές έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να σας επιστραφούν ότι χρήματα έχετε πληρώσει.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τα παιδιά γενικά είναι καλοδεχούμενα στις βίλες μας.
Ωστόσο, δεν επιτρέπονται στην πισίνα ή σε εξωτερικούς χώρους, εκτός εάν παρακολουθούνται σωστά από ενήλικες.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Εάν οποιοδήποτε μέλος της παρέας, έχει ιατρική πάθηση ή αναπηρία που μπορεί να επηρεάσει τις διακοπές σας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εκ των προτέρων, ώστε να ελέγξουμε εάν οι ρυθμίσεις κράτησης είναι κατάλληλες.
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μας δώσετε γραπτά πλήρη στοιχεία αναπηρίας ή ιατρικής κατάστασης κατά την κράτηση.

ΤΥΧΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Ο επισκέπτης επιπλέον δηλώνει ότι έχει ενημερωθεί σχετικά με τα ακόλουθα:
Η περιοχή που περιβάλλει τις βίλες έχει ιδιαίτερη φυσική ομορφιά. Μέρος της περιοχής πιθανόν να είναι είναι βραχώδες και άγριο με τυχόν σχετικούς κινδύνους που μπορεί να συνεπάγεται.
Σε καθαρά ενδεικτική βάση, ορισμένοι από τους κινδύνους μπορεί να είναι:
- Τραυματισμοί, τσιμπήματα, τσιμπήματα από ερπετά, φίδια, έντομα ή τρωκτικά.
- Ο κίνδυνος ηλιακής προσβολής, ηλιακών εγκαυμάτων, αλλεργιών στο δέρμα.
- Πνιγμός στην κοντινή παραλία ή στην πισίνα λόγω απόλυτης άγνοιας κολύμβησης ή μη τήρησης των κανόνων της ασφαλούς κολύμβησης (όπως, ενδεικτικά, η κατανάλωση ναρκωτικών, αλκοόλ, υπερκατανάλωση τροφής κ.λπ.)
·- Φυσικά φαινόμενα όπως κύματα, καταιγίδες κ.λπ.
- Ο κίνδυνος πτώσης από τη βεράντα, σκάλες, πισίνα, βράχους που υπάρχουν μέσα στο γύρω τοπίο.
- Κίνδυνος ασθένειας του στομάχου ή του εντέρου καθώς το νερό στη περιοχή της βίλας πιθανόν να είναι μη πόσιμο.
- Κίνδυνος τραυματισμού ή θανάτου από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ορισμένα σημεία της βίλας, όπως τα αντλιοστάσια των πισινών, τα λεβητοστάσια, οι αίθουσες γεννητριών έκτακτης ανάγκης κ.λπ.

ΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Απαγορεύονται αυστηρά πάρτι, γάμοι και εκδηλώσεις σε οποιοδήποτε από τις βίλες μας, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στη συμφωνία κράτησης ή εκτός εάν έχει δοθεί προηγούμενη γραπτή άδεια.
Η παραβίαση αυτού του κανόνα μπορεί να οδηγήσει σε έξωση από τη βίλα, χωρίς επιστροφή χρημάτων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

Όλες οι βίλες έχουν αυστηρή πολιτική άρνησης για κατοικίδια, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στη συμφωνία κράτησης ή εκτός εάν έχει δοθεί προηγούμενη γραπτή άδεια.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Έχουμε πραγματοποιήσει μια εμπεριστατωμένη ερευνητική αξιολόγηση όλων των σημείων επαφής επισκεπτών σε καταλύματα, και αυτό μας επέτρεψε να επικεντρωθούμε σε ολοκληρωμένες προχωρημένες πρακτικές υγιεινής σε ολόκληρη τη διαμονή σας στη βίλα σας.
Οι τιμές ενοικίασης συμπεριλαμβάνουν αλλαγές σε κλινοσκεπάσματα και πετσέτες κάθε 2 διανυκτερεύσεις (κάθε τρίτη ημέρα). Η καθημερινή υπηρεσία καμαριέρας συμπεριλαμβάνεται στην τιμή ενοικίασης.
Δεν επιτρέπεται η λήψη πετσετών μπάνιου ή λευκών ειδών εκτός της βίλας, αλλά παρέχουμε επιπλέον πετσέτες παραλίας για τη χρήση σας.
Η βίλα καθαρίζεται επαγγελματικά και ελέγχεται πριν και μετά από κάθε ενοικίαση για να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι επισκέπτες έχουν μια υγιεινή διαμονή.
Η φροντίδα του γκαζόν και της πισίνας παρέχεται σε εβδομαδιαία βάση.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Επιπλέον υπηρεσίες όπως πρόσθετος καθαρισμός, μπάτλερ, σεφ και υπηρεσίες μαγειρέματος και φύλαξη παιδιών μπορεί να είναι διαθέσιμες στη βίλα σας, ακόμη και αν δεν συμπεριλαμβάνονται στην ενοικίαση της βίλας.
Εάν θέλετε αυτές τις υπηρεσίες, επικοινωνείτε απευθείας με τον προμηθευτή των υπηρεσιών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προμηθευτή.
Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις εύλογες εμπορικές προσπάθειες για να διασφαλίσουμε την ποιότητα αυτών των υπηρεσιών, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία ευθύνη για αυτές.
Οι χρεώσεις για τις επιπλέον υπηρεσίες και άλλα επιπλέον έξοδα πρέπει να καταβληθούν ή την άφιξη ή κατά την ημέρα παροχής της υπηρεσίας και σε κάθε περίπτωση πριν από την αναχώρησή σας από τη βίλα.

ΕΙΔΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Πρέπει να μας ενημερώσετε για τυχόν ειδικά αιτήματα κατά τη στιγμή της κράτησης.
Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε, αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα επιτευχθούν.
Εάν θεωρείτε ότι ένα συγκεκριμένο αίτημα αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση της κράτησής σας, πρέπει να το δηλώσετε με σαφήνεια, ώστε να μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε εάν είμαστε σε θέση ή δεν μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ

Είναι με δική σας χρέωση, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στη συμφωνία κράτησης.
Ο ιδιοκτήτης της βίλας και εμείς θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε με τη διευθέτηση μεταφοράς μέσω οδηγιών και τον προγραμματισμό με μια υπηρεσία μεταφοράς, χωρίς να είμαστε υπεύθυνοι για την υπηρεσία.

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Οι χώρος στάθμευσης περιορίζονται σε ένα όχημα κάθε 2 έως 4 άτομα.
Τα οχήματα πρέπει να σταθμεύουν μόνο στους χώρους στάθμευσης.

ΨΗΣΤΑΡΙΑ

Διατίθενται ψησταριές σχεδον σε όλες τις βίλες.
Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω τοπικών περιορισμών πυρκαγιάς. Δεν επιτρέπεται να μετακινήσετε τη ψησταριά από τη θέση που τη βρήκατε κατά την άφιξή σας, η οποία μπορεί να είναι η ασφαλέστερη θέση.
Γενικά είναι δική σας ευθύνη να αφήσετε τη ψησταριά καθαρή κατά την αναχώρησή σας.
Οι ψησταριές πρέπει να χρησιμοποιούνται με δική σας ευθύνη και δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς ή ο ιδιοκτήτης της βίλας για αποζημίωση για τυχόν εγκαύματα ή άλλους τραυματισμούς κατά τη χρήση της ψησταριάς ή άλλου παρόμοιου εξοπλισμού.
Για όποιο ατύχημα ή ζημιά προκληθεί απο τη χρήση της απο εσας έχετε την αποκλειστική ευθύνη.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΩΡΟΥ

Ορισμένες βίλες δεν έχουν δικές τους βρεφικές κούνιες και καρεκλάκια.
Σημειώστε τις απαιτήσεις σας στη φόρμα κράτησης κατά τη στιγμή της κράτησης και θα το ελέγξουμε για εσάς.
Σας συνιστούμε να πάρετε τα δικά σας κλινοσκεπάσματα, καθώς δεν παρέχονται συνήθως.

ΚΛΕΙΔΙΑ

Να είστε προσεκτικοί με το κλειδί της βίλας που νοικιάζετε.
Εάν το χάσετε, επικοινωνήστε μαζί μας αμέσως και θα γίνουν ρυθμίσεις για να σας παρασχεθεί ένα εφεδρικό, αλλά αυτό θα σας κοστίσει 70 ευρώ.
Εάν υπάρχει ένα κουτί κλειδιών στη βίλα, θα σας δοθεί ο κωδικός, αλλά είναι είναι απαραίτητο να αλάζετε πάντα τον κωδικό μετά το αρχικό άνοιγμα για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα ασφαλείας.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Εμείς και ο ιδιοκτήτης ή ο εκπρόσωπός του θα έχουμε πρόσβαση για να επιθεωρήσουμε τη βίλα πριν από την αναχώρησή σας.
Έχουμε επίσης δικαίωμα πρόσβασης στη βίλα κατά τη διάρκεια της διαμονής σας για επείγουσα συντήρηση.
Οι κηπουροί και το προσωπικό συντήρησης της πισίνας έρχονται κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, συνήθως πολύ νωρίς το πρωί

ΕΥΘΥΝΗ

Ανωτέρα βία

Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά ή αλλοίωση σχετικά με την κράτησή σας που προκαλείται από γεγονότα πέραν του ελέγχου μας, συμπεριλαμβανομένων, αλλά δεν περιορίζονται σε πόλεμο, τρομοκρατική δραστηριότητα, εμφύλιες συγκρούσεις, καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων, το κλείσιμο αεροδρομίων, δυσμενείς καιρικές συνθήκες, φωτιά , πλημμύρες ή μολύνσεις.

Ασφάλεια

Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για την ασφάλειά σας κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.
Σας υπενθυμίζεται να προσέχετε την προσωπική σας ασφάλεια και την ασφάλεια της παρέας σας.
Η χρήση της πισίνας και οποιουδήποτε, υδάτινου χώρου και χώρου αναψυχής είναι εξ ολοκλήρου με δική σας ευθύνη.
Οι περιοχές μπορεί να είναι επικίνδυνες.
Τα παιδιά πρέπει πάντα να συνοδεύονται από ενήλικα.
Δεν μπορούμε να δεχτούμε ευθύνη για θάνατο, σωματικό τραυματισμό, ασθένεια, ατύχημα, καθυστέρηση ή απώλεια αποσκευών ή οποιαδήποτε άλλη απώλεια ή κακή ενέργεια που μπορεί να προκύψει κατά την περίοδο των διακοπών σας.

Απολεσθέντα δρομολόγια

Δεν θα είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε ευθύνη σε περίπτωση που χάσετε το δρομολόγιο άφιξης ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά την πτήση σας, το καράβι σας, για οποιοδήποτε λόγο

Συμπεριφορά

Εάν εσείς ή οποιοδήποτε μέλος της παρέας σας συμπεριφέρεστε με τρόπο που προκαλεί δυσφορία, ενόχληση ή τραυματισμό σε άλλους, ζημιά σε περιουσία ή δεν σέβεται ή δεν συμμορφώνεται με τους τοπικούς νόμους και έθιμα, διατηρούμε το δικαίωμα να τερματίσουμε αμέσως τις διακοπές σας.
Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα έχουμε καμία ευθύνη οικονομική ή άλλη για εσάς, και θα πρέπει να καλύψετε τυχόν έξοδα ή έξοδα που θα προκύψουν, καθώς και να αντιμετωπίσετε τυχόν νομικές συνέπειες, ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς σας.

Μηχανικές βλάβες

Δεν φέρουμε ευθύνη για τυχόν διακοπών ηλεκρικού ρεύματος βλάβη υδραυλικών εγκαταστάσεων, διακοπή παροχής νερού, διακοπή κλιματισμού, διακοπή υδρομασάζ, οπτικοακουστικού εξοπλισμού, πρόσβαση στο Διαδίκτυο, τηλεόρασης ή άλλων συσκευών.
Αναφέρετε αμέσως τυχόν βλάβη.
Θα καταβάλλουμε κάθε εύλογη προσπάθεια ώστε οι επισκευές να γίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά.
Δεν θα γίνουν επιστροφές χρημάτων λόγω τέτοιων βλαβών.

Κοινωφελείς προμηθευτές

Δεν μπορούμε να αναλάβουμε καμία ευθύνη για βλάβες στα δίκτυα των προμηθευτών κοινής ωφέλειας με συνέπεια τη διακοπή των παροχών όπως νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, προμήθεια φυσικού αερίου. Αυτό δεν επηρεάζει τα νόμιμα δικαιώματά σας ως καταναλωτή.

Ασφάλεια περιουσίας

Τυχόν τιμαλφή που έχετε στη βίλα αφήνονται με δική σας ευθύνη.
Η βίλα πρέπει να ασφαλιστεί κλειδώνοντας όλες τις εξωτερικές πόρτες και να κλείνονται όλα τα παράθυρα και τα παραθυρόφυλλα όταν είστε εκτός των χώρων της βίλας αλλά και τη νύχτα οταν κοιμάστε.
Εάν υπάρχουν, πρέπει να ενεργοποιούνται οι συναγερμοί. Όποτε είναι δυνατόν, όλα τα τιμαλφή πρέπει να αφήνονται σε ασφαλές μέρος το οποίο να μην είναι εύκολα εμφανές.
Σε ατυχή περίπτωση διάρρηξης, ούτε ο ιδιοκτήτης ούτε εμείς θα δεχτούμε οποιαδήποτε ευθύνη για απώλεια των τιμαλφών σας.
Δεν θα σας επιστρέψουμε τα χρήματα της κράτησης σε περίπτωση που εκκενώσετε τη βίλα ως αποτέλεσμα διάρρηξης ή κλοπής.

Ενόχληση

Αν και η κατασκευή απαγορεύεται από το νόμο σε τουριστικές περιοχές κατά τη θερινή περίοδο, δεν θα δοθεί επιστροφή χρημάτων ή αποζημίωση σε περίπτωση κοντινών κατασκευών

Γενικοί Όροι & Προϋποθέσεις Ευθύνης

Η ευθύνη μας και η υποχρέωσή μας ενεργώντας ως πράκτορας είναι να χρησιμοποιούμε τις καλύτερες εμπορικές προσπάθειές μας για να αντιπροσωπεύουμε όσο το δυνατόν ακριβέστερα στη διαφήμισή μας τις βίλες που προσφέρονται από τους συνεργάτες ιδιοκτήτες των βιλών και να υλοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη συμφωνία σας με εμάς.
Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι η περιγραφή και τα στοιχεία της βίλας που μας παρέχουν οι ιδιοκτήτες είναι ακριβή.
Ωστόσο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για ανακριβείς ή ελλιπείς πληροφορίες που παρέχονται από τους ιδιοκτήτες, ούτε για μικρές αποκλίσεις μεταξύ φωτογραφιών και / ή κατόψεων της βίλας και της πραγματικής κατάστασης.
Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη από τον ιδιοκτήτη ή οποιονδήποτε πάροχο υπηρεσιών που συνεργάζεται με εμάς ή τον ιδιοκτήτη, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα αντιληπτά ελαττώματα ή ελλείψεις της βίλας ή ελλειπείς υπηρεσίες.
Η μέγιστη ευθύνη μας απέναντί σας, εάν διαπιστωθεί αμέλεια σε οποιαδήποτε υπηρεσία που παρέχουμε περιορίζεται στο ποσό πληρωμής που έχουμε κερδίσει από τη κράτησή σας.
Όλες οι περιγραφές της βίλας που γίνονται μέσω του ιστότοπού μας, μέσω email ή μέσω τηλεφώνου γίνονται με καλή πίστη, αλλά καμία ευθύνη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για λάθη ή παραλείψεις.
Οι ιδιοκτήτες ή οι αντιπρόσωποί τους διατηρούν το δικαίωμα να αλλάξουν τις διαμορφώσεις του εσωτερικού χώρου, τα έπιπλα, τα φωτιστικά και τα εξαρτήματα, καθώς και όλο τον άλλο εξοπλισμό χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.
Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα με τη βίλα κατά τη διάρκεια της περιόδου διακοπών, επικοινωνήστε μαζί μας και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουμε και να διορθώσουμε το ζήτημα το συντομότερο δυνατό.

ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΙΜΗΣ

Εάν υπάρχει μια εγγύηση καλύτερης τιμής, η ανταγωνιστική τυχόν καλύτερη τιμή πρέπει να εμφανίζεται στο διαδίκτυο και να είναι προσβάσιμη από εμάς. Η αναγραφόμενη τιμή πρέπει να είναι για την ίδια βίλα για τις ίδιες ημερομηνίες διακοπών και να προσφέρονται οι ίδιες υπηρεσίες που παρέχονται από εμάς.
Οι αξιώσεις σας σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να υποβληθούν εντός 24 ωρών από τη κράτηση και πρέπει να περιλαμβάνουν τις ακόλουθες πληροφορίες:
Όνομα επικεφαλής επισκέπτη
Όνομα βίλας
Ημερομηνίες διακοπών
Το όνομα του άλλου ιστότοπου και η αναφερόμενη τιμή καθώς και η σύνδεση με τον άλλο ιστότοπο που δείχνει τη διαφορετική τιμή ή μια φωτογραφία οθόνης του ιστότοπου.
Οι αποφάσεις προσαρμογής της τιμής είναι οριστικές και λαμβάνονται κατά τη διακριτική μας ευχέρεια.

ΠΙΣΙΝΕΣ

Ο ιδιοκτήτης της βίλας οφείλει να συμμορφώνεται με τα πρότυπα και τη νομοθεσία σχετικά με τους κανονισμούς ασφαλείας χρήσης της πισίνας καθώς και γύρω απο αυτή.
Είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη της βίλας να διασφαλίσει ότι τηρούνται οι ισχύοντες κανονισμοί.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Ή ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

Εάν κάνετε κράτηση μαζί μας μέσω τουριστικού πράκορα ή άλλου εν γένει πράκτορα, κάθε επικοινωνία μαζί μας ανεξάρτητα από τη φύση της πρέπει να πραγματοποιείται μέσω αυτού του πράκτορα, εκτός εάν σας ζητήσουμε γραπτώς να γίνεται απευθείας με εμάς.
Τυχόν χρήματα που έχετε καταβάλει στο τουριστικό πράκτορα ή άλλον εν γένει πράκτορα παραμένουν σε αυτόν μέχρι να του παραδώσουμε το τιμολόγιο διακοπών σας μετα τη λήξη των διακοπών σας.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Στην ατυχή περίπτωση που πιστεύετε ότι έχετε οποιαδήποτε αιτία για καταγγελία, υποχρεούστε υπό τους όρους κράτησης να καταβάλλετε κάθε εύλογη προσπάθεια για να μετριάσετε τυχόν απώλεια ή ταλαιπωρία που πιστεύετε ότι έχετε υποστεί, δίνοντας στον ιδιοκτήτη της βίλας και σε εμάς κάθε ευκαιρία να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε σωστά οποιοδήποτε πρόβλημα.
Πρέπει να ενημερώστε τον ιδιοκτήτη της βίλας αρχικά.
Εάν δεν υπάρξει επίλυση του θέματος εντός 6 ωρών ή αν θεωρήσετε ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό, πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με το γραφείο μας ή τον αριθμό κινητού τηλεφώνου που αναφέρονται στον ιστότοπό μας καθώς και στα έγγραφα κράτησης.
Σε καμία περίπτωση δεν θα λάβουμε υπόψη τα παράπονα που τυχόν μας στείλετε μετά το τέλος των διακοπών σας για τα οποία δεν ενημερωθήκαμε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.
Εάν φύγετε απο τη βίλα επειδή θεωρείτε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα χωρίς ειδοποίηση σε εμάς και τον ιδιοκτήτη της βίλας και χωρίς να επιτρέψετε στον ιδιοκτήτη της βίλας και σε εμάς τη δυνατότητα διόρθωσης-επίλυσης του προβλήματος, παραιτείστε από κάθε αξίωση αποζημίωσης ή / και επιστροφής χρημάτων.
Εάν παραμείνετε δυσαρεστημένοι με κάποιο πρόβλημα στις διακοπές σας, στο βαθμό που επιθυμείτε να ζητήσετε αποζημίωση και επιστροφή χρημάτων, θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις εύλογες προσπάθειες για να βοηθήσουμε εσάς και τον ιδιοκτήτη να επιτύχετε μια ικανοποιητική λύση.
Δεν μπορούμε να επιλύσουμε ένα πρόβλημα για εσάς, εκτός εάν μας ενημερώσετε.
Δώστε μας την ευκαιρία να διορθώσουμε τυχόν ζητήματα.
Σε περίπτωση που ένα πρόβλημα παρέμεινε άλυτο, το παράπονό σας πρέπει να υποβληθεί γραπτώς με ηχογραφημένη επιστολή παράδοσης ή email εντός 14 ημερών μετα τη λήξη των διακοπών σας από τον επισκέπτη που έκανε την κράτηση.
Δεν θα γίνει αποδεκτή η ευθύνη για τυχόν παράπονα που ελήφθησαν μετά από αυτήν την περίοδο.
Συμφωνείτε ότι η αποτυχία σας να ακολουθήσετε αυτήν τη διαδικασία αυτομάτως σημαίνει παραίτηση, από τα δικαιώματα που τυχόν έχετε και ενδεχομένως υποβάλετε αξίωση.
Τα γραπτά παράπονα θα διαβιβαστούν στον ιδιοκτήτη (και θα μεταφραστούν από εμάς εάν απαιτείται) και θα έχετε απάντηση από εμάς εντός 14 ημερών από την παραλαβή.
Θα προσπαθήσουμε με βάση την καλή θέληση να λάβουμε μια ολοκληρωμένη θέση από τον ιδιοκτήτη της βίλας και να επιτύχουμε μια ικανοποιητική επίλυση.
Στόχος μας είναι η επίλυση καταγγελιών εντός 14 ημερών από τη παραλαβή, οι λεπτομέρειες των οποίων θα παραμείνουν εμπιστευτικές μόνο στα εμπλεκόμενα μέρη.
Εάν έχετε πραγματοποιήσει την κράτησή σας μέσω άλλου πράκτορα, η επικοινωνία από εσάς προς εμάς πρέπει να γίνει μέσω του άλλου πράκτορα. Το σύνολο της επικοινωνίας από εμάς σε εσάς χωρίς εξαίρεση σε αυτη τη περίπτωση, θα γίνεται μέσω του άλλου πράκτορα.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Θα παρέχουμε τα προσωπικά σας στοιχεία, τα οποία για αποφυγή αμφιβολιών περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε πληροφορίες που μας έχουν δοθεί από εσάς και οποιοδήποτε μέλος της παρέας σας στον ιδιοκτήτη της βίλας, για να επιτρέψουμε την παροχή των υπηρεσιών που εσεις ζητάτε από εμάς.

ΕΓΓΡΑΦΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τυχόν ειδοποιήσεις μεταξύ των μερών για τις οποίες είναι αναγκαίο να υπάρχει έγγραφος τύπος μπορούν να δοθούν μέσω email ή / και ταχυμεταφορών ή ταχυδρομικών υπηρεσιών.

ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

Τυχόν εξαιρέσεις από τις προαναφερόμενες πολιτικές πρέπει να εγκριθούν γραπτώς εκ των προτέρων.

ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ

Το συμφωνητικό σας με εμάς και τυχόν ζητήματα που προκύπτουν από αυτο υπόκειται στη δικαιοδοσία της χώρας όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας μας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σε οποιαδήποτε διεύθυνση ή αριθμό που σας έχουμε παράσχει ή, κατά γενικό κανόνα, στα ακόλουθα:
Luxury Resorts Ltd
Γρ. Λαμπράκη 16 & Μεταξά 16674 Γλυφάδα
contact@qualitybrandsales.com
2108986000

*ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΏΣΤΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΎΜΕΝΑ ΠΕΔΙΑ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Για να εξασφαλίσετε την κράτησή σας, θα πρέπει να πληρώσετε προκαταβολή 30% του ποσού διαμονής και το υπόλοιπο 30 ημέρες πριν από την ημέρα της άφιξης.
Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε την Πολιτική ευέλικτης ακύρωσης.
Κάντε τη κράτηση σας και σας εγγυόμαστε χαμηλότερες τιμές.

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ:

624ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΒΙΛΕΣ
49ΚΑΛΟΚΑΡΙΝΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ
37ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΝΗΣΙΑ
/ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Μπορείτε να καταθέσετε τη πληρωμή της κράτησης στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό:
(IBAN): GR5701401540154002320009577
Όνομα κατόχου λογαριασμού: Luxury Resorts Ltd
Διεύθυνση του κατόχου λογαριασμού: Γρ. Λαμπράκη 16 & Μεταξά 16674 Γλυφάδα
Όνομα Τράπεζας: ALPHA BANK Ελλάδα
SWIFT Τράπεζας: CRBAGRAA

/ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ Ή ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΜΕΣΩ ALPHA BANK

Μπορείτε να κάνετε πληρωμή με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες:
American Express
Visa, Visa Electron
MasterCard
Maestro
Diners
Discover
my Alpha wallet / Master Pass

Ονομα:

Επώνυμο:

Email:

Διεύθυνση:

Πόλη:

Τ.Κ:

Νομός:

Χώρα:

Ποσό (€):

Αποδέχομαι τους όρους πληρωμής

/ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ PAYPAL

Απλά συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο PayPal για ασφαλή γρήγορη πληρωμή

ΕΔΩ ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ PAYPAL
/ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ VIVA WALLET

Εύκολη γρήγορη και ασφαλής πληρωμή με Viva Wallet

ΕΔΩ ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ VIVA WALLET

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΟΙ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ QUALITY BRAND VILLAS ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ.
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥ BOOKING REQUEST
ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗΔΩΡΕΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΙΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Luxury Resorts LTD
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ
+30 210 8986000        Mob/WhatsApp/Viber:    +30 6932213362
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Γρ. Λαμπράκη 16 & Μεταξά 16674 Γλυφάδα
*ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΏΣΤΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΎΜΕΝΑ ΠΕΔΙΑ